112

Vrouwelijke militair door collega seksueel misbruik op de Bestkazerne in Vredepeel

Foto: Verdriet - Pixabay.

Op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel is in oktober 2016 volgens het Openbaar Ministerie (OM) een vrouwelijke militair door een collega seksueel misbruikt.

Dit gebeurde na een feestje, waar de alcohol vloeide . De twee eindigden bij elkaar in bed. De vrouw kon haar eigen slaapverblijf niet in en vroeg daarom of ze bij een collega mocht slapen op de kamer.

De vrouw was licht beneveld en viel in slaap. De dronken soldaat zou haar hebben gestreeld en met zijn vingers haar vagina zijn binnengedrongen.

Twee andere soldaten maakte hiervan een filmpje en foto’s. De vrouw schrok heel erg van het filmen en het feit dat haar collega haar bh wilde uitdoen dat ze snel het bed verliet. Ze deed hiervan geen aangifte. Haar commandant zette deed dit wel volgens De Telegraaf.

De meervoudige militaire kamer van de rechtbank in Arnhem buigt zich maandag over de zaak. De verdachte is in afwachting van het proces geschorst. De filmende collega’s zijn door de landmacht ontslagen.

Volgens advocaat Sébas Diekstra, die de verdachte bijstaat ligt de zaak genuanceerder dan wat het Openbaar Ministerie ten laste legt. Zijn cliënt beweert dat de seksuele handelingen van twee kanten kwamen. “Hij moet vechten tegen een systeem waarin een meldster op voorhand bijna altijd onvoorwaardelijk wordt geloofd.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen