112

Anderhalf jaar cel geëist tegen een militair die collega seksueel misbruikte

Foto: ANP - Rechtbank.

Er is anderhalf jaar cel geëist tegen een militair die een vrouwelijke collega seksueel misbruikte op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel zo meldt 1Limburg.

Het misbruik vond in oktober vorig jaar plaats. Volgens het Openbaar Ministerie werd de vrouw door een collega misbruikt, terwijl twee collega’s filmpjes en foto’s maakten.

Lees ook: Vrouwelijke militair door collega seksueel misbruik op de Bestkazerne in Vredepeel

De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem boog zich vandaag over de zaak. Volgens justitie is het misbruik bewezen.
De 31-jarige vrouw en haar mannelijke collega belandden in oktober na een feestje bij elkaar in bed. Dit omdat de vrouw geen toegang zou hebben tot haar eigen slaapverblijf.

De vrouw was licht beneveld en viel in slaap. De dronken soldaat zou haar hebben gestreeld en met zijn vingers haar vagina zijn binnengedrongen.

De verdachte heeft toegegeven dat hij de seksuele handelingen heeft verricht, maar zegt dat het slachtoffer er in eerste instantie geen problemen mee had. Zijn advocaat geeft aan dat de vrouw ‘actief handelde en niet sliep’. Volgens hem stopte zij pas toen ze doorhad dat ze werd gefilmd. Zij zou het verhaal verzonnen hebben, omdat zij toentertijd een vaste vriend had. De advocaat vraagt daarom om vrijspraak van zijn cliënt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen