112

Grote brand verwoest gymzaal Metameer in Boxmeer

Foto: Anneke Box via Twitter.

In Boxmeer heeft donderdagnacht een grote brand gewoed in twee gymzalen van middelbare school Metameer. De gymzalen zijn door de brand verwoest. Komende maandag zouden de leerlingen daar weer moeten gaan gymmen. 

Het vuur aan de Doctor Peelenstraat brak rond elf uur uit. De brandweer was met meerdere blusvoertuigen aanwezig. Op het terrein bij de gymzalen zitten verschillende scholen. Ook zit kinderdagverblijf ’t Kleine Bolwerk  in de buurt,  deze is vandaag dicht gebleven. Het is de brandweer gelukt te voorkomen dat de brand oversloeg van de gymzalen naar andere panden.

De gymzaal was deze zomer gerenoveerd en had maandag, wanneer het nieuwe schooljaar begint, weer in gebruik genomen moeten worden.

De school zelf laat in een reactie weten; ” De gymzalen zijn volledig verwoest. We hadden ze deze zomervakantie gerenoveerd. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen.” Ze laten de ouders weten de lessen buiten te laten plaats vinden,  wanneer mogelijk  ” We zoeken naar andere mogelijkheden voor het geven van de lessen Sport & Bewegen. In de eerste periode gebruiken we zoveel als mogelijk de buitenvelden van Olympia zoals ook voor de zomervakantie het geval was. “ Ze gaan het nieuwe schooljaar anders in dan gewenst,  toch hopen ze dat de leerlingen met veel zin, komende week, op school verschijnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen