112

Twee hardleerse dronken automobilisten aangehouden

Foto: www.zivalex.com - Rijden onder invloed.

De politie heeft de afgelopen nacht de handen vol gehad aan dronken automobilisten. 

In Venray, viel een inwoner uit Stevensbeek op door zijn rijgedrag. Op het bureau bleek dat de bestuurder bijna vier keer teveel had gedronken, om nog een auto te mogen besturen. Na het verhoor en de ademanalyse werd de verdachte naar huis gestuurd.

Maar even later werd hij weer op het bureau afgeleverd, omdat hij opnieuw zelf achter het stuur was gekropen. Het alcoholpromillage in zijn bloed was nog steeds drie keer meer dan toegestaan.

Ongeveer tegelijkertijd zag een patrouille, in Ven-Zelderheide (gemeente Gennep), een bestuurder uit het Duitse Kranenburg bij een tankstation staan. De bestuurder gaf aan, problemen met zijn auto te hebben. Omdat het vermoeden bestond dat de man had gedronken, werd bij hem ter plaatse een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de bestuurder drie keer teveel had gedronken, om nog te mogen rijden. De politie kon hem slechts een rijverbod geven, omdat ze hem niet hadden zien rijden.

Omdat de Duitser op dat moment niet achter het stuur van zijn auto zat, kreeg hij alleen een rijverbod. Maar ondanks dat verbod werd de Duitser enkele minuten toch rijdend in zijn auto betrapt.

Van beide chauffeurs is het rijbewijs ingevorderd. Ze mogen zich vermoedelijk binnenkort voor de rechter verantwoorden, aldus de politie op Facebook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen