112

Taakstraf voor aanranden vrouw in binnenspeeltuin Venray

Foto: Justitie, Recht, Rechtspraak, Rechtbank - stockfoto Pixabay.

Een 65-jarige man uit Echt heeft een taakstraf van 100 uur tegen zich horen eisen vanwege het aanranden van een medewerkster in een binnenspeeltuin in Venray. Dit heeft de rechtbank in Roermond afgelopen dinsdag besloten. Tevens oordeelt de rechtbank dat de man aan het slachtoffer een boete moet betalen van € 567,20 voor de immateriële en materiële schade.

Het slachtoffer had een schadevergoeding van € 1.067,20 geëist.

De man uit Echt was in een doolhof aan het werk en kneep de vrouw zonder aanleiding in haar borst geknepen en toen ze daarna wilde weglopen nog in haar billen. Een handeling die naar het oordeel van de rechtbank naar zijn aard onmiskenbaar een seksuele lading heeft. De man beweerde dat hij per ongeluk het achterwerk en een borst van de vrouw heeft aangeraakt met de bovenkant van een hand of gereedschap dat hij aan een riem droeg.

De reclassering was van mening dat de verdachte uit Echt door zijn psychische gesteldheid niet in staat zou zijn om een taakstraf uit te voeren daarom eiste de officier van justitie twee maanden voorwaardelijke celstraf.

De rechter deelde die opvatting niet en vindt dat hij best in staat is om enige uren per dag een taakstraf uit te voeren.

Omdat de verdachte zo lang heeft moeten wachten op een uitspraak, viel de straf iets lager uit dan de 120 uur die de rechtbank redelijk achtte. Zodoende is H. veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur of vijftig dagen cel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen