112

[Limburg] Oproep; Daisy Peters-Kuyer eren door een roze lint aan de (vracht)wagen spiegel

Foto:

De familie van de donderdag omgekomen Daisy Peters-Kuyer wil de jonge vrouw eren met een konvooi van vrachtwagens. Hier wordt massaal gehoor aan gegeven “Op dit moment hebben al meer dan honderdvijftig vrachtwagenchauffeurs aangegeven er zaterdag bij te zijn” verteld Frauke aan Venray Nieuws.

Het bericht met de oproep om de jonge vrouw te eren middels een konvooi op Venray Nieuws is al meer dan 9200 keer gedeeld. Ook stromen de steunbetuigingen massaal binnen.

Oproep
Aan een oproep op Facebook hebben al meer dan honderdvijftig vrachtwagenchauffeurs gehoor gegeven. “Wij willen heel graag iets moois voor haar doen. Wij zouden op de dag van de uitvaart haar willen eren met een heel mooi konvooi van vrachtwagens.’ De uitvaart van Daisy zal zaterdag 2 november plaatsvinden.

“We hebben besloten de gegevens van de uitvaart alleen te delen onder de chauffeurs die mee gaan rijden. Dit omdat er anders nog zoveel mensen aan gaan sluiten.  Het gaat nu al over de 150 tot 200 vrachtwagens, dit zal officieel aan gevraagd moeten worden”  aldus Frauke.

Tweede oproep; roze linten
Frauke Wanschers-Aarts heeft een nieuwe oproep geplaatst. Ze willen graag alle vrachtwagenspiegels in héél Nederland roze laten kleuren. “Ze doen vaak met zwarte linten aan de spiegel als een rouwband. maar omdat Daisy van roze houd willen wij het roze laten kleuren.”  Ze hopen dat hun nieuwe oproep net zo massaal gedeeld gaat worden en dat de komende week elke vrachtwagen in Nederland een roze lint aan de spiegels heeft. Voor de vrachtwagens die meerijden is roze lint geregeld, dit hoeven zij zelf niet te doen.

Botsing
Op de snelweg A50 ter hoogte van Oss-Oost is donderdag eind van de middag een vrachtwagen op een andere vrachtwagen geklapt. De achterste vrachtwagen vloog daarbij in brand. De uit Afferden afkomstige chauffeur van die vrachtwagen kwam om het leven. Er was ook een personenauto bij het ongeluk betrokken.

De vrouw reed op de wagen van transportbedrijf Haumann uit Well.

Het herdenkingskonvooi zal  zaterdag plaats vinden. Ben jij vrachtwagenchauffeur en wil je helpen? App/bel met 0618264788 en/of 0615216363.

https://www.facebook.com/VenrayNieuws/photos/a.111828892749725/470749056857705/?type=3&theater

Reacties