112

Inwoner van gemeente Venray aan coronavirus overleden; 12 sterfgevallen in Limburg-Noord

Foto:

In de regio Limburg-Noord zijn op de laatste peildatum (20 maart 12.00 uur) 167 besmettingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) bevestigd.  Ook zijn er in de afgelopen 24 uur vijf nieuwe sterfgevallen gemeld aan de GGD als gevolg van het coronavirus.

Daarmee komt het totaal aantal doden als gevolg van het coronavirus in deze regio op twaalf.

De 5 overleden patiënten komen uit de gemeenten Weert (2), Peel en Maas, Venlo en Venray. Deze personen waren respectievelijk 71, 86, 86, 84 en 87 jaar, meldt de GGD Limburg-Noord. Er zijn 167 nieuwe besmettingen bevestigd.

Sterfgevallen in Limburg- Noord
Echt-Susteren (2)
Maasgouw (1)
Peel en Maas (2)
Gennep (1)
Horst aan de Maas (1)
Venlo (2)
Venray (1)
Weert (1)

Testbeleid aangepast
Er worden minder besmettingen gemeld. Een verklaring is dat het testbeleid is aangepast. Vanaf 12 maart worden mensen met milde klachten niet meer getest omdat er een landelijke maatregel is om thuis te blijven bij de eerste klachten. Daarnaast wordt er meer getest onder risicogroepen. Ook heeft de overheid op 12 maart mensen opgeroepen om sociale contacten te verminderen. Het is nog te vroeg om het effect van deze maatregel te zien. Mensen zijn sinds 12 maart massaal aan het hamsteren, Premier Rutte roept op dit niet te doen.

Hogere aantallen
Doordat het nieuwe testbeleid is aangepast, zijn er veel meer besmettingen maar worden deze niet gemeld omdat deze personen géén test hebben gedaan. Dit tot ongenoegen van vele mensen welke nu ziek in thuisisolatie zitten. Wanneer zij niet tot een risicogroep behoren, maar wel alle symptomen hebben, krijgen zij het advies niet naar de dokter te komen. Maar thuis te blijven en alleen wanneer klachten verergeren opnieuw contact op te nemen met de huisarts / GGD of RIVM.

Reacties

Cookieinstellingen