112

Landelijke update; Meer dan 1000 corona doden in Nederland

Foto:

Het aantal Nederlandse overledenen door het coronavirus is opgelopen met 175. In totaal heeft het virus in ons land nu zeker 1039 mensen het leven gekost, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. Sterfgevallen worden soms pas na enkele dagen doorgegeven aan het RIVM. En lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat dus ook niet terug in de statistieken.

Ook het aantal ziekenhuisopnames is fors toegenomen. Het RIVM heeft er 722 meldingen bijgekregen in de laatste 24 uur. Ook zijn nog eens 845 mensen positief getest. Dat zijn veelal mensen die er relatief slecht aan toe zijn, want vooral bij ziekenhuisopnames worden coronatests afgenomen.

Op de intensivecareafdelingen liggen volgens de laatste cijfers 1065 ernstig zieke patiënten bij wie het virus is vastgesteld en 54 mensen die waarschijnlijk zijn besmet, maar van wie nog geen testresultaat binnen is. Ook dit aantal kan in werkelijkheid hoger liggen, omdat de registratie soms achterligt. Ziekenhuizen geven opnames op de ic door aan de stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE).

Uitbreiding gegevens over de uitbraak van het nieuwe coronavirus
Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt steeds meer informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De actuele gegevens van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportages.
Er komen elke dag ongeveer 100 nieuwe patiënten op de intensive care (IC intensive care ) bij. Doordat patiënten enige tijd op de IC verblijven, stijgt het totaal aantal patiënten dat op de IC ligt in Nederland op dit moment met ongeveer 80 per dag.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Reacties