Verbetering sportpark de Wieën in Venray

Foto: © Gemeente Venray.

Dinsdag 27 september heeft de gemeenteraad besloten om maximaal € 460.000 beschikbaar te stellen voor de aanleg van een tweede kunstgrasveld voor voetbalclub SV Venray op Sportpark de Wieën. In de toekomst wordt het ziekenhuis van VieCuri in Venray verplaatst naar de rand van dit sportpark. Deze verplaatsing wordt aangegrepen voor een verbetering van de sportvelden.

Verbetering
De verbeterslag bestaat uit de aanleg van drie nieuwe sportvelden op het sportpark. Om te beginnen een nieuw honkbalveld voor honkbalclub Royals op de plek van wedstrijdveld 3 van SV Venray. En daarnaast twee kunstgrasvelden voor SV Venray op de plek van de bestaande natuurgrasvelden 8 en 9.

Financiën
VieCuri betaalt de aanleg van het nieuwe honkbalveld; de beheerorganisatie van het sportpark draagt de kosten van het eerste kunstgrasveld. De gemeente Venray heeft nu geld beschikbaar gesteld voor het tweede kunstgrasveld. Doordat veld 8 en 9 worden uitgevoerd als kunstgrasveld, neemt de bespeelbaarheid zodanig toe dat op de huidige plek van wedstrijdveld 3 van SV Venray het nieuwe honkbalveld kan worden aangelegd. Dit is de enige plaats waar een honkbalveld, met de door de bond voorgeschreven maten, op het sportpark is in te passen.

Voldoende ruimte op kleiner sportpark
De toekomstige ziekenhuisvoorziening van VieCuri maakt het sportpark bijna 2 hectare kleiner. Met de aanleg van twee kunstgrasvelden is er toch voldoende ruimte voor de voetbalclub en voor een goed honkbalveld. Bovendien kunnen ook de leerlingen van het naastgelegen Raayland College gebruik blijven maken van het sportpark.

Uitwerking duurt enkele jaren
De aanleg van de nieuwe sportvelden is een eerste stap in de echte verplaatsing van het ziekenhuis van VieCuri binnen Venray. Met deze aanleg wordt de locatie voor het nieuwe ziekenhuis naast Medisch centrum De Wieënhof vrijgemaakt. De bouw van het nieuwe ziekenhuis neemt nog enkele jaren in beslag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen