[Buurgemeente] Politie waarschuwt voor cash trappers (pinfraude) in Peel en Maas

Foto: © POlitie Peel en Maas.

Inwoners van Peel en Maas moeten alert zijn als ze geld gaan pinnen bij een geldautomaat, want vrijdagavond zijn er bij twee automaten in de gemeente zogenoemde cash trappers gevonden meldt de politie op haar Facebook Pagina. 

Bij een zogenoemde cash trappers manipuleren dieven de geldautomaat zodat er geen geld uit de machine komt.

Hoe werkt de trapper
Dieven plaatsen een afdekplaatje voor de gleuf van de geldautomaat. De geldautomaat doorloopt de hele (gelduitgifte)procedure. Op het scherm ziet u dus ‘neem pas uit’ of ‘geld uitnemen’, maar het geld komt niet uit de automaat. U denkt waarschijnlijk dat de automaat defect is en loopt dan waarschijnlijk weg. Zodra u weg bent halen de dieven het geld uit de cash trapper die op de geldautomaat zit en gaan zij er met uw geld vandoor.

Krijgt u geen geld na een geldopname bij de automaat? Het telefoonnummer van de bank staat op de geldautomaat en u vindt de meldnummers online. Blijf bij de automaat staan, terwijl u belt. Dan kunnen de criminelen niet bij uw geld.

Let voor het pinnen even op of u geen afwijkingen ziet. Op deze foto ziet u namelijk dat de valse geldklep een beetje uitsteekt! (Foto Politie Peel en Maas – Horst)

Reacties

Cookieinstellingen