Trots van Noord-Limburg: Rozenfestijn in Kasteeltuinen Arcen

Foto: © Persfoto Kasteeltuinen Arcen.

In Noord-Limburg worden jaarlijks miljoenen rozen gekweekt. Kasteeltuinen Arcen eert deze bloem, de roos, van donderdag 6 juni tot en met dinsdag 11 juni met het Rozenfestijn. Dit evenement wordt in de regio breed gedragen door rozenkwekers, bloemarrangeurs en de bezoekers. Komende editie kent nieuwe regionale namen: arrangeur Anita van Leeuwen, kweker Klümpen Roses en snoepwinkeleigenaresse Miranda Valckx. Hierdoor is het park klaar voor hét rozenevenement waar bezoekers genieten van duizenden bloeiende rozen in het Rosarium, florale kunstwerken, een rozenoperette, een rozensnoephuisje, het shoppen van rozenproducten en het volgen van rozendemonstraties.

Rozen verwerkt tot kunst
Bloemarrangeurs van topniveau creëren voor het Rozenfestijn florale kunstwerken; op zeven plekken in de tuinen en in acht kamers op de tweede etage van Kasteel Arcen. Een vijftal rozenkwekers uit de regio, waaronder nieuwe naam Klümpen Roses uit Straelen (D), levert de rozen die die bloemarrangeurs verwerken. Daarnaast voorziet het bloementeam van Kasteeltuinen Arcen de ingerichte kamers op de bel-etage van bloemwerk in vazen met de roos in de hoofdrol.

Rozeninspiratie
Naast de florale kunstwerken en de rozentuinen in het Rosarium, zorgt het park voor meer rozeninspiratie. Het nieuwe rozensnoephuisje, verzorgd door Miranda Valckx van snoepwinkel Mierzoet in Arcen, is hier een voorbeeld van. Op alle dagen is er ook een rozenoperette van sopraan Maja van ’t Oever en bas Jan Alofs, een rozenspeurtocht voor kinderen en een bloemtheater waar rozendemonstraties worden gegeven. De souvenirshop van het park verkoopt bijzondere rozen en andere rozenproducten.

Bijzondere rozen in het Rosarium
Tijdens het Rozenfestijn staan er duizenden rozen in het Rosarium volop in bloei, waaronder de Rosa August Deusser, vernoemd naar de laatste bewoner van Kasteel Arcen. Een nieuwe, bijzondere roos is de Theo Clevers-roos, genoemd naar de meest bekroonde ijsmaker uit Grubbenvorst. Deze roos is te vinden in de Geur en Smaaktuin van het Rosarium in Kasteeltuinen Arcen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen