112

[ Venlo ] Identiteit beide verdachte schietpartij Blerick bekend

Foto: Lex van Lieshout-ANP.

Eén van de twee aangehouden verdachten in verband met de mogelijke schietpartij in Blerick is een vijftigjarige Venlonaar. De identiteit van de tweede verdachte die vrijdag is aangehouden betreft een 43-jarige mannelijke inwoner eveneens uit Venlo. Hij is gewond geraakt en is nog onder medische behandeling.

De politie viel gisteravond iets na half zeven de woning boven een keukenwinkel aan de Sint Willebrordstraat in Blerick binnen, waar twee uur eerder geschoten zou zijn. Bij de schietpartij raakte een persoon gewond.

Lees ook: Gewonde bij schietpartij Blerick, omgeving afgezet, persoon gewond

Wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning boven de keukenwinkel is nog niet duidelijk. Een tweede persoon kwam later zelf uit het pand. Ook die persoon was gewond. De politie heeft de persoon aangehouden en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Van deze persoon is de identiteit nog niet vastgesteld.

Een interventieteam viel de woning binnen omdat niet duidelijk was of er nog meer personen in het pand aanwezig waren. Bij de inval is niemand meer aangetroffen.
Tijdens de actie werd de omgeving van het pand afgezet. Ook de stadsbrug was ruim tweeëneenhalf uur afgesloten voor verkeer. Omwonenden moesten binnenblijven.

Lees ook: Gewonde bij schietincident, politie bereidt inval voor, verdachte opgepakt

De politie hield nog een derde persoon aan, maar die had niks met de schietpartij te maken en is ook geen verdachte. De man hield zich niet aan instructies van de politie om op afstand te blijven en krijgt een proces verbaal.

Getuigen gezocht
De politie zoekt getuigen die gistermiddag rond 16.20 uur iets hebben gezien in de omgeving van de Sint Willebrordstraat.

Lees ook: Arrestatieteam valt pand schietpartij binnen, buurtonderzoek in volle gang

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen