[Buurgemeente] HEMA lanceert milieuvriendelijke speelgoedlijn van Venlose BiOBUDDi

Foto: BiOBUDDi - Hema.

HEMA lanceert een milieuvriendelijke speelgoedlijn, mede ontwikkeld en geproduceerd door het Nederlandse BiOBUDDi. Vanaf aankomende week is er een gloednieuwe speelgoedlijn verkrijgbaar bij HEMA. De speelgoedlijn bestaat uit speelgoeddozen met biologische speelgoedblokken.

In Nederland is overal het oer-Hollandse HEMA te vinden. Al jaren is het merk een begrip en groeit het merk in verschillende landen. De rookworsten, tompouce en eigen producten zijn niet weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. Typisch HEMA. Nu komt daar een speelgoedlijn bij met onder andere een unieke HEMA winkel gemaakt uit biologische speelgoedstenen. De exclusieve collectie zal vanaf eind oktober in de winkels liggen. De producent is BiOBUDDi dat speelgoed vervaardigd in Nederland op een innovatieve wijze met een gepatenteerd materiaal.

BiOBUDDi is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van een gepatenteerd biobased materiaal. Na een lange tijd van ontwikkeling en onderzoek heeft het merk inmiddels een grote speelgoedlijn ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 6 jaar. Het speelgoed is voor het grootste gedeelte gemaakt van de reststroom die overblijft bij de suikerriet productie. Het materiaal bespaart CO2 in het productie proces, tevens is het CO2 neutraal te recyclen. Het Nederlandse speelgoedmerk werkt nauw samen met de Wageningen universiteit dat bekend staat om haar kennis op het gebied van biobased producten. Het Nederlandse speelgoedmerk won al verschillende awards wereldwijd met haar speelgoedsets en gaat nu dus nauw samenwerken met HEMA.

Hema lanceert 9 exclusieve speelgoeddozen met extra accessoires. De sets bevatten unieke kleuren die niet in andere sets voorkomen. Het zijn betaalbare speelgoeddozen voor elke gelegenheid.

Het bericht HEMA lanceert milieuvriendelijke speelgoedlijn van Venlose BiOBUDDi verscheen eerst op Venlo.