112

Speelpark Klein Zwitserland vernield door jongeren; heropening kort termijn niet haalbaar

Foto: © Klein Zwitserland.

Afgelopen weekend hebben jongeren ingebroken bij Speelpark Klein Zwitserland. Het speelpark was volop bezig met de voorbereidingen voor het heropenen van het park.

De heropening van het gehele speelpark is hierdoor op kort termijn niet haalbaar.

De jongeren zijn binnengekomen door het hekwerk te vernielen en hebben vervolgens grote schade aangericht in het park. De exacte schade moet nog worden uitgezocht aldus Klein Zwitserland.

Het traptreintje, welke een behoorlijk gewicht heeft, is van het spoor getild en van de helling geduwd en heeft daarbij een val van bijna 10 meter gemaakt. De buisglijbaan is ook toegetakeld en moet daardoor van binnenuit grondig onderzocht worden op schade en worden hersteld voordat deze veilig kan worden verklaard.

Vastgelegd op camera
De politie is ingeschakeld en heeft een proces-verbaal opgemaakt. De jongeren zijn vastgelegd op camera en deze beelden zijn gedeeld met de politie. Het park hoopt dat de jongeren zich vrijwillig bij de politie melden.

Meer pech
Speelpark Klein Zwitserland heeft de afgelopen jaren al meerdere keren pech gehad, met de schade van de januari storm in 2018 als dieptepunt waardoor het avonturenbos in 2018 en 2019 gesloten moest blijven, maar ook nu met de coronacrisis waardoor ze dit seizoen nog niet open zijn, tevens kunnen ze de meivakantie en alle schoolreisjes als verloren beschouwen.

Reacties