Nieuwe community: maak vrienden bij Join us!

Foto: © Join Us.

In de gemeente Venray gaat een nieuwe community van start: Join us helpt jongeren die zich dag in dag uit alleen voelen en moeite hebben met het maken van vrienden. In Nederland is dat 8% van alle jongeren. En door de coronacrisis stijgt dit aantal continu. Daarom slaan de gemeente Venray, Synthese, Vincent van Gogh en de gezinscoaches de handen ineen om dit te veranderen. Het doel van Join us is om jongeren samen te brengen en ze sociaal sterker te maken.

Het is een begin
Contact maken met leeftijdsgenoten kan best lastig zijn. En soms spelen ook onzekerheid en de angst om niet geaccepteerd te worden een grote rol. De redenen zijn divers en voor iedereen anders. Samen met ervaren begeleiders werken de jongeren aan het verbeteren van hun zelfbeeld en het versterken van hun sociale vaardigheden. In de gemeente Venray starten in januari twee groepen voor jongeren tussen 12 en 18 jaar oud en 18 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten.

Samen er doorheen
De coronacrisis met al haar beperkingen versterkt het gevoel van eenzaamheid onder jongeren. “En dat is heel begrijpelijk”, aldus wethouder Chantal Nijkerken. “De coronacrisis is een uitdagende periode, in allerlei opzichten. Als je van nature sociaal minder sterk bent en je netwerk daardoor wat kleiner is, is deze periode extra moeilijk. Je vangnet is dan gewoon wat kleiner. Als gemeente willen wij dat alle jongeren mee kunnen doen en lekker in hun vel zitten. Ik ben ervan overtuigd dat Join us hier een mooie bijdrage aan kan leveren. Dus ik ben blij dat dit project nu ook in onze gemeente van start gaat”, vult wethouder Nijkerken verder aan.

Kom erbij. Join us!
Jongeren tussen 12 en 25 jaar kunnen zich vanaf nu aanmelden voor Join us. Dus aan alle geïnteresseerden: ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Je kunt je gratis aanmelden via www.join-us.nu. Hier vind je ook meteen meer informatie en ervaringsverhalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen