3e Editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray was een groot wandelfeest

Foto: © Persfoto's .

Na drie annuleringen kon het Meerdaags Wandelevenement in Venray eindelijk doorgaan. En het was weer een groot succes, dit jaar liepen er bijna 1.900 wandelaars met ons mee!

Na maanden van voorbereiding ging afgelopen vrijdag de derde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray van start. De wandelaars die zich hadden ingeschreven voor de langere afstanden (40, 50 of 60 km) begonnen om 7.00 uur aan hun uitdaging.

Het Meerdaags Wandelevenement is uniek omdat wij de wandelaars de mogelijkheid geven om elke dag een andere afstand te lopen. Deze afstanden liggen tussen de 10 en 60 km. Door deze aanpak is het wandelevenement een uitstekend trainingsmiddel voor de grotere wandelevenementen later in het jaar, maar ook prima geschikt voor de wandelaar die liever een kortere afstand wil lopen. Naast de verschillende afstanden was het ook weer mogelijk om op zondag mee te doen met de gezinswandeltocht. Zo kon de hele familie, jong en oud, samen een leuke afstand van 5 km wandelen.

Het aantal voorinschrijvingen was dit jaar boven onze verwachting. Met 1.517 voorinschrijvingen hebben wij een nieuw recordaantal. In de dagen daarna kwamen er nog 368 dag inschrijvingen bij. Daarmee kwam de eindstand op 1.885 wandelaars uit. Dit is ruim 10% meer dan in 2019 tijdens onze tweede editie. Wij zijn van mening dat wij met deze editie de basis hebben gelegd om Venray op de wandelkaart van Nederland te krijgen.

Het evenement begon met het heerlijk wandelweer, maar op zondag waren de weergoden ons minder goedgezind. Gelukkig lieten de meeste wandelaars zich er niet door weerhouden om toch de wandelschoenen aan te trekken en mee te doen. We zijn als organisatie enorm trots op het resultaat van dit jaar en vinden het ook erg leuk om te zien dat er wandelaars meelopen uit alle hoeken van het land.

Onder de wandelaars van dit jaar liep ook Peter Gillis, bekend van de SBS6 serie Familie Gillis: Massa is Kassa, mee. In de serie konden we al zien hoe Peter graag een gezonder leven wil leiden We zijn erg blij dat hij ons wandelevenement heeft gekozen als training Door de grote opkomst kunnen wij ook een mooi bedrag doneren aan onze goede doelen: Stichting ALS Nederland en Stichting Metakids, want een gedeelte van het inschrijfgeld gaat naar deze goede doelen.
Een evenement van een dergelijke omvang kunnen wij natuurlijk niet organiseren zonder de steun van vrijwilligers. Ruim 50 vrijwilligers zijn de afgelopen maanden in de weer geweest om het evenement mede mogelijk te maken. Wij willen onze vrijwilligers daarom ook hartelijk danken voor hun geweldige inzet en hopen dat zij er het volgend jaar ook weer bij zijn.

Een woord van dank is natuurlijk ook op zijn plaats voor onze sponsoren en de gemeente Venray die ons met gelden, subsidie, materialen of diensten ondersteunen.
De vierde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray gaat plaatsvinden op vrijdag 2 juni, zaterdag 3 juni en zondag 4 juni 2023. Tot volgend jaar!
Bestuur Meerdaags Wandelevenement Venray

Reacties

Cookieinstellingen