Nog eens onder de aandacht: Venray gaat naar de klimaatmars!

Foto: © Persfoto klimaatmars.

Venray – Temperaturen van 30 of zelfs 40 graden boven normaal op de Noordpool en de Zuidpool. Afhankelijkheid van fossiele brandstoffen terwijl daar een oorlog mee gefinancierd wordt. De klimaatcrisis is hier en nu. Met de huidige energieprijzen is dit het moment om het verbruik van fossiel af te bouwen en huizen te isoleren en energie te  besparen, zodat we verduurzamen en op die manier mensen steunen bij het betalen van hun energierekening. Het is tijd om in actie te komen voor het klimaat: geen woorden maar daden.

Daarom doet Venray mee aan de Klimaatmars op zondag 19 juni in Rotterdam. De Klimaatmars in Rotterdam is een vervolg op de Klimaatmars van november vorig jaar
waar 40.000 mensen in Amsterdam de straat op gingen om beter klimaatbeleid te eisen. Ook voor Venray is een beter klimaatbeleid belangrijk. De effecten van de mondiale klimaatsverandering is lokaal merkbaar door hogere temperaturen, langere periodes van droogte en daarnaast ook risico op hevigere regenval wat vorig jaar leidde tot de overstromingen bij de dorpen aan de maas.

Organisatie
De Klimaatmars zal zondag 19 juni om 13:00 uur starten en eindigen op het plein de Binnenrotte voor de Markthal Rotterdam. Vanuit Venray willen we met zoveel mogelijk mensen erheen! Wie mee wilt kan daarom meedoen met een samenreis-evenement: verzamelen om 10.10 bij bushalte Venray Centrum op de Raadhuisstraat (bij de Grote Kerk) voor de bus naar Deurne, waarna er verder gereisd wordt met de trein naar Rotterdam. Samen naar de klimaatmars reizen is niet alleen gezellig, maar met een groepsticket ook goedkoper dan losse treinkaartjes.

Samen reizen
Interesse om mee te reizen of mee te doen aan de protestbord-ochtend? Stuur een mail naar [email protected] voor de details. Voor meer informatie over de mars kun je ook kijken op de website: www.klimaatmars.nl.

De klimaatmars is georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, The Transnational Institute (TNI), Code Rood en DeGoedeZaak en wordt gesteund door meer dan honderd andere maatschappelijke organisaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen