Geen weekmarkt op maandag 7 auugustus

Foto: Weekmarkt in Venray - liefde voor Limburg.

De weekmarkt van 7 augustus zal geen doorgang vinden. De gemeente Venray acht het organiseren ervan niet rendabel vanwege het plaatsvinden van de kermis en van de BinckBank tour en blaast zodoende de markt af. Enkele ondernemers zijn tegen.

De verwachting is dat duizenden mensen de Venrayse straten op maandag 7 augustus vullen. Kermisbezoekers, maar vooral ook de wielerliefhebbers die komen voor het wielerspektakel BinckBank Tour. De internationale wielerronde gaat die dag van start en finisht rond 17.00 uur op de Noordsingel. Als gevolg van de evenementen heeft een ruime meerderheid van de marktkooplui op voorhand laten weten hun verkoopwaar niet te willen uitstallen.

Slechts zeven standwerkers willen wel aanwezig zijn. Vier ondernemers keuren een afgelasting scherp af. De gemeente Venray vindt de opkomst zo gering, dat zij het niet door laten gaan als enige optie ziet. Een mogelijke tussenoplossing, de eenmalige verplaatsing naar de Julianasingel, wordt niet haalbaar geacht. ”Dit kost tijd en geld en vergt bovendien inzet van toezichthouders”, schrijft het gemeentebestuur, dat vindt dat dit niet in verhouding staat tot het aantal aanwezige marktondernemers. Bovendien is de verkeershinder groot, want het Venrayse centrum is die dag grotendeels afgesloten voor het verkeer.

Het wordt voor ondernemers lastig om Venray te verlaten, aangezien de eindtijd van de markt en de finish van de BinckBank Tour op 17.00 uur ligt.

Lees verder bij de bron…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen