Vergunning supermarkt Aldi Servaashof niet verlengd

22 jan 2018, 9:56 Kunst & Cultuur
aldi winkel
Gemeente Venray heeft de tijdelijke vergunning van supermarkt Aldi aan D’n Herk op het Servaashof in Venray niet verlengd. De Aldi had de gemeente om een (tijdelijke) verlenging van zes maanden gevraagd, maar hier ging de gemeente mede op verzoek van andere supermarkten niet in mee.
In november afgelopen jaar heeft de gemeente aan de Aldi laten weten het pand niet langer open te willen houden. Dit omdat er nog geen concreet zicht op een nieuwe locatie is en omdat ten tijde van de verlening van de vergunning, drie jaar geleden, duidelijk is afgesproken dat dit de maximale termijn is. Op 21 december verliep de tijdelijke vergunning van de supermarkt.
Nieuwe locatie
De Aldi wil graag een nieuwe vestiging bouwen, maar het onderzoek naar een geschikte locatie hiervoor is nog bezig. “Ook na een definitieve locatiekeuze is het niet mogelijk om op korte termijn tot de daadwerkelijke bouw van een supermarkt over te gaan, omdat daarvoor onder andere nog een ruimtelijke procedure doorlopen moet worden. Het langer open houden van de tijdelijke winkel vinden wij om deze reden dan ook niet wenselijk”, aldus de gemeente. Zij wil dat de tijdelijke supermarktvestiging op D’n Herk op korte termijn sluit. “Dat wordt waarschijnlijk een kwestie van weken”, aldus verantwoordelijk wethouder Ike Busser (Samenwerking Venray). “Wanneer de winkel niet overgaat tot sluiting, zullen we handhavend op moeten treden.”