Limburgse A73 deze zomer op de schop

Foto: © Pixabay.

Er wordt flink gewerkt aan de snelweg A73 in Limburg deze zomer. Tijdens 4 weekendafsluitingen in juli en 1 weekafsluiting in augustus wordt onderhoud uitgevoerd tussen Belfeld en knooppunt Tiglia en tussen Roermond en knooppunt Het Vonderen. Weggebruikers krijgen te maken met omleidingen en extra reistijd.

De snelwegen in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat voortdurend onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken. Komende zomer staat groot onderhoud gepland aan 2 trajecten van de Limburgse A73 waarbij werkzaamheden worden uitgevoerd aan het asfalt.

A73/A74 tussen Belfeld en Tiglia
Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelwegen A73 en A74 ter hoogte van knooppunt Tiglia. Hierdoor is de A73 van vrijdag 6 juli 21.00 uur tot maandag 9 juli 2018 05.00 uur en van vrijdag 13 juli 21.00 uur tot maandag 16 juli 2018 05.00 afgesloten vanaf toerit Belfeld (17) tot knooppunt Tiglia, in de richting van Nijmegen.

Tegelijkertijd is de A74 vanaf toerit Kaldenkirchen (2) tot knooppunt Tiglia in de richting van Nijmegen afgesloten. Tussenliggende op- en afritten zijn eveneens dicht. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Knooppunt Het Vonderen-Roermond
Rijkswaterstaat voert in de zomer ook onderhoudswerkzaamheden uit tussen knooppunt Het Vonderen en Roermond. Van vrijdag 20 juli 21.00 uur tot maandag 23 juli 05.00 uur is dit traject in de richting van Venlo afgesloten tussen knooppunt Het Vonderen en afrit Roermond (19). Van vrijdag 27 juli 21.00 uur tot woensdag 1 augustus 05.00 uur is de A73 tussen knooppunt Het Vonderen en afrit Roermond-Oost (20) afgesloten, ook in de richting van Venlo.

Ook in zuidelijke richting wordt onderhoud uitgevoerd aan de A73 tussen Roermond en knooppunt Het Vonderen. Hierdoor is de weg een week lang afgesloten, van maandag 6 augustus tot maandag 13 augustus. Detailinformatie is nog niet bekend. Deze volgt spoedig.

Hinder beperken
Rijkswaterstaat neemt verschillende maatregelen om de hinder tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Hierover is intensief overleg gevoerd en zijn afspraken gemaakt met omliggende gemeenten, de provincie Limburg, bedrijven en hulpdiensten in de regio. Weggebruikers worden vroegtijdig gewaarschuwd over de afsluitingen en de omleidingsroutes, onder meer via de pagina Geplande werkzaamheden, sociale media en applicaties zoals Flitsmeister.

Regulier onderhoud
Deze onderhoudswerkzaamheden betreffen regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker. Het werk wordt uitgevoerd door het team Variabel Onderhoud van Rijkswaterstaat, samen met de opdrachtnemer Heijmans die verantwoordelijke is voor dit perceel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen