Venray proeftuin ‘meest duurzame wielerfinishplaats ter wereld’

Foto: Wielrenner - Gemeente Venray.

Met de komst van de BinckBank Tour op 14 augustus start een experiment: de gemeente Venray als proeftuin voor de ‘meest duurzame wielerfinishplaats ter wereld’. Initiatiefnemer is de Stichting Wielerpromotie Venray. In 2019, als de gemeente wederom finishplaats is in de BinckBank Tour, worden de resultaten gepresenteerd. Venray wil dan de meest duurzame wielerfinishplaats ter wereld zijn.

Met Team Earth kent de internationale wielerwereld al ‘de meest duurzame wielerploeg ter wereld’. Daar komt nu een gemeente bij die de meest duurzame wielerfinishplaats wil zijn: de gemeente Venray. Stichting Wielerpromotie Venray gaat verkennen op welke wijze een stad duurzaamheid kan koppelen aan een groot wielerevenement. Hoe kunnen nieuwe vormen van energie en de nieuwste technologieën en producten om het milieu zo weinig mogelijk te belasten, worden geïntegreerd in een finishplaats. Maar ook aspecten als voedseltransitie en circulaire economie in relatie tot een wielerkoers worden onderzocht. De Stichting zoekt daarin nadrukkelijk de verbinding met partners, bewoners en publiek. De proeftuin moet nieuwe informatie en inzichten opleveren, maar ook een inspiratiebron zijn voor andere steden die een wielerkoers hosten.

Samenwerking met de gemeente Venray
Het experiment start dinsdag 14 augustus, als Stichting Wielerpromotie Venray en de gemeente Venray samen het netwerkevent ‘Een gezonde toekomst voor Venray’ organiseren. De gemeente Venray heeft duurzaamheid als één van haar belangrijkste beleidsthema’s benoemd. De Stichting gaat tijdens de BinckBank Tour in gesprek met bedrijven en organisaties die duurzaamheid en een schonere wereld ook belangrijk vinden en samen willen optrekken om in 2019 de meest duurzame wielerfinishplaats ter wereld in te richten. De proeftuin wordt zo een inspirerend netwerk en podium voor nieuwe ideeën en oplossingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen