Kunstenaar Job Cox exposeert in Amsterdam

Foto: Job Cox - Facebookpagina.

De Venrayse kunstenaar Job Cox (43) is begonnen als streetartist. Hij spoot graffiti en heeft kinderkamers een stukje mooier gemaakt. Nu, na enkele jaren, heeft hij met zijn kunstwerken al geschitterd in Italië, Oostenrijk en Zweden.

Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 oktober zijn een aantal van Job’s werken te bewonderen bij de Annual Dutch Art Fair in het World Fashion Center van Amsterdam.

Job ziet zichzelf als abstract expressionist. “Mijn kunst ontstaat als een fysiek proces van lichaamsenergie. Ik werk veel met het onderbewuste en symbolen die een bepaalde betekenis kunnen hebben. Soms werk ik met thema’s zoals in een grotere expositie, maar vaak werk ik vanuit mijn eigen intuïtie en gevoel. De abstractie ontstaat door de structuur en sterke kleuren in dikke lagen die ik gebruik. Ook experimenteer ik vele mediums zoals olieverf, acrylverf, schetsen, tekenen en markers.”

“Over vijf jaar hoop ik dat mijn werken in New York hangen. Ik wil meer internationale ervaringen opdoen zoals in Duitsland, maar ik heb ook al enkele Nederlandse steden op het oog.” Voor de expositie in Amsterdam is hij uitgekozen door enkele van zijn kunstwerken in te sturen.

De foto’s zijn te zien op de website van Job Cox. Lees het volledige artikel bij de bron; Hallo Venray. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen