De Week van Toegankelijkheid in gemeente Venray

Foto: Pixabay.

Van 1 tot en met 6 oktober is het de Week van Toegankelijkheid. Er wordt in deze week aandacht besteed aan toegankelijk recreëren met als thema “Lekker vrij. Doen wat je zelf wilt”.

Het thema sluit aan bij de activiteiten die door veel organisaties en bedrijven worden ondernomen. Mensen met uiteenlopende beperkingen lopen helaas nog steeds tegen belemmeringen aan als ze, net als iedereen, hun vrije tijd naar eigen keuze willen invullen. Denk aan ontoegankelijke cafés, restaurants en festivals, natuurgebieden die niet toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel, onbegrijpelijke informatie op websites en personeel dat niet goed weet hoe ze kunnen meedenken met oplossingen voor mensen met een beperking of een chronische ziekte.

VN-verdrag Handicap
Het thema  “Lekker vrij. Doen wat je zelf wilt” past ook bij de uitgangspunten van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. In het VN-verdrag staat dat de samenleving er voor moet zorgen dat mensen met een beperking, dat zijn mensen mét en zonder beperkingen,  geen belemmeringen ervaren om mee te kunnen doen.

Voorkomen en oplossen
In de Week van de Toegankelijkheid willen we aandacht vragen voor de noodzaak dat  iedereen zonder belemmeringen zijn of haar vrije tijd zelf kan invullen. Op vrijdag 5 oktober tijdens de koopavond tussen 17.00 en 21.00 uur houden vrijwilligers van het GehandicaptenPlatform Venray (GPV) een enquête onder het winkelend publiek. Ook Burgemeester Hans Gillissen en wethouder Anne Thielen helpen van 17.15 – 18.15 uur mee bij het enquêteren. Hiermee onderstrepen zij dat ook de gemeente Venray zich wil inzetten voor een Toegankelijk Venray voor Iedereen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen