Bronzen Waarderingspenning voor Mariet van Gerven-Pijpers (63)

Foto: Tante Jet.

Mariet van Gerven-Pijpers (63) heeft vrijdag de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen voor haar tomeloze inzet voor de Wanssumse gemeenschap en met name voor haar enorme betrokkenheid bij het Wanssums Informatie Punt (WIP). De uitreiking vond plaats in Veerhuys Tante Jet in Blitterswijck.

Haar betrokkenheid bij het WIP staat op de voorgrond. Op basis van een enquête  onder dorpsbewoners en met het oog op de ophanden zijnde wijzigingen in de zorg, is op initiatief van de dorpsraad de werkgroep WMO geformeerd en daarna de werkgroep Wanssum Informatie Punt (WIP). Van Gerven was initiatiefneemster en kartrekker van subsidieaanvragen bij organisaties als het Oranje fonds, Kern met Pit en de provincie Limburg.

Mede door haar inzet is het voortbestaan van deze vrijwilligersorganisatie voor de aankomende jaren gewaarborgd. Al meer dan 25 jaar is Mariet van Gerven bovendien steun en toeverlaat voor de kerk. Vroeger als bestuurder in het gezinsmissencomité, maar ook als dirigent van het kinderkoor en als lectrice. Daarnaast was ze actief voor het Sinterklaascomité, Kindervakantiewerk, buurtvereniging Nejkapelserf en de voetbalclub. Ook was zij medeorganisator van de Koninginne/Koningsdag en de jaarlijkse NL Doet-actie. Van 2007 tot 2017 was ze tevens bestuurslid van de dorpsraad in Wanssum. Binnen de dorpsraad zette zij zich onder meer in voor de trimbaan, wandelroutes, het schoolplein en de wensbus.  Redenen genoeg voor het college om haar de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray toe te kennen.

Reacties

article
53211
Bronzen Waarderingspenning voor Mariet van Gerven-Pijpers (63)
Mariet van Gerven-Pijpers (63) heeft vrijdag de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen voor
https://venray.nieuws.nl/cultuur/53211/bronzen-waarderingspenning-mariet-gerven-pijpers-63/
2018-10-26T19:44:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/352/2018/10/26194338/tante-jet-aan-de-maas.jpg
Cultuur, Zakelijk