Beige pakken voor de brandweer; Primeur voor Noord-Limburg

Foto: Brandweer Noord-Limburg.

Op dinsdag 13 november ondertekende Jac Rooijmans de contracten voor de levering van uitrukkleding en schoeisel. PWG Bedrijfskleding uit Goes wordt de leverancier van de uitrukkleding. Voor de levering van het schoeisel is van den Boom uit Ospel de leverancier.

De brandweer Limburg-Noord is de eerste regio in het land die voorzien wordt van de nieuwe beige brandweerpakken. Ze zijn volgens de brandweer beter voor de gezondheid en ze zijn comfortabeler.

Uitrukkleding
Begin 2018 is Brandweer Limburg-Noord begonnen met een aanbestedingstraject voor uitrukkleding en schoeisel.  Brandweer Limburg-Noord is één van de eerste brandweerregio’s  in Nederland die de nieuwe huisstijl van Brandweer Nederland voor uitrukkleding gebruikt. Dat betekent dat vanaf mei 2019 brandweermannen en –vrouwen van de brandweer niet meer in de zwarte uitrukpakken op straat te zien zijn, maar in gele uitrukpakken.

Schoeisel
Ook voor schoeisel (uitruklaarzen, veiligheids-, uniform- en sportschoenen) is een aanbestedingstraject gestart. Dit heeft de brandweer gedaan samen met Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost en Brandweer Brabant-Noord.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen