Genomineerde schrijfwedstrijd Raadselige Roos bekend

Foto: De drie trofeeën voor de prijswinnaars ,de Roojse Roos.

De genomineerden van de zesentwintigste schrijfwedstrijd voor amateurs, de Raadselige Roos, uitgeschreven door Literair Café Venray, zijn bekend.

Alle deelnemers en genomineerden in de categorie poëzie- en proza worden uitgenodigd om bij de feestelijke bekendmaking van de winnaars op zondag 20 januari in Venrayse schouwburg aanwezig te zijn. Door de vakjury’s zijn drie winnaars in de categorie poëzie en drie winnaars in de categorie proza vastgesteld. Een publieksjury van vijftien leden heeft de winnaar van de Rooje Roos-prijs voor poëzie gekozen.

Alle winnaars ontvangen een beeldje, voorstellende een roos, het juryrapport, de bundel Raadselige Roos 2018 en een roos uit Venrayse teelt. De overige genomineerden, die niet in de prijzen vallen, maar wier bijdrage, gedicht of proza-verhaal vanwege zijn literaire kwaliteit het verdient in de bundel opgenomen te worden, ontvangen naast het juryrapport, de bundel en een Venrayse Roos.

In 2018 heeft de Raadselige Roos 33 gedichten en 27 prozaverhalen toegezonden gekregen en dat door 29 mannen en 27 vrouwen. Allemaal afkomstig of woonachtig in zuidelijk Nederland of Nederlandstalig België. De literaire kwaliteit van de inzendingen van 2018 zijn ook dit jaar weer van uitzonderlijke kwaliteit. Het verplichte thema ‘speelruimte’, werd op creatieve, speelse, serieuze en soms zelfs indrukwekkende wijze benaderd en uitgewerkt.

Ook in 2018 hebben cursisten van Marlies van Zeben op grond van hetzelfde thema ‘speelruimte’ schilderijen gemaakt. Aan elk winnend gedicht en prozaverhaal dat in de bundel is opgenomen, is een van deze beeldende kunstwerken gekoppeld.

Bijzonder is verder, dat deze beeldende werken met het bijbehorende gedicht of prozaverhaal van 20 januari, na de prijsuitreiking, tot 23 februari 2019 in het Venrays Museum, De Borggraaf, het Huis van Venray, aan het mgr. Goumansplein”, vrij te bezichtigen zijn.

De bekendmaking van de winnaars in de diverse categorieën en van de gepubliceerde werken van 2018 zal plaatsvinden op 20 januari om 11.00 uur in de foyer van Schouwburg Venray.

(Pers)berichten? Mail ons op [email protected]! Altijd op de hoogte blijven en het laatste nieuws uit Venray ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen