Kermis Venray; 2 tot en met 7 augustus

Foto: http://www.kermisvenray.com

Van vrijdag 2 tot en met woensdag 7 augustus is het weer kermis in het centrum van Venray.

Voor het eerst staat in Venray de gloednieuwe attractie Fire Ball: hard en snel, uniek in zijn soort. Nieuw voor Venray zijn ook de Escaperoom en het Freak Circus, naast de vertrouwde toppers als de achtbaan Super Mouse, de Powerdancer, het Lunapark en niet te vergeten de Turbopolyp. De kinderkermis heeft een plek gevonden op het Gouden Leeuwplein.

Inzegening
Vrijdag begint het spektakel traditioneel met de inzegening van de attracties door deken Smeets en de opening door kermiswethouder Jan Loonen. Het rondje inzegenen begint om 13.00 uur vanaf de Grote Kerk.

Prikkelarm
En dan gaat het los. Met onder meer de maandagse Kermiskroegentocht. En dinsdagavond vanaf 22.30 uur het traditionele vuurwerk vanaf het plein voor het gemeentehuis en om 23.00 uur een bijzondere lichtshow. De Venrayse kermis is elke dag open van 13.00 tot 01.00 uur ’s nachts, op zaterdag nog een uurtje langer.

Dinsdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur is het even rustig op de Venrayse pleinen. De exploitanten zetten dan het geluid bij de attracties uit of zachter en dimmen de lichten. Op die manier kunnen ook mensen die extra gevoelig zijn voor prikkels een paar uurtjes genieten van het vertier. Op dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur is ook de speciale kindermiddag met clown Desalles en schminken in schminckpaleis De Kleurdoos.

Huisregels
Om ervoor te zorgen dat de kermis gezellig en gemoedelijk blijft voor de vele tienduizenden bezoekers heeft de gemeente een aantal huisregels opgesteld. Dat is onder meer in verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook bekend als de privacywet. De regels staan op borden bij vijf ingangen van het kermisterrein en ze gelden voor iedereen die de kermis bezoekt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen