Nadat eerder al de dorpsbladen van Leunen/Veulen/Heide, Castenray en Ysselsteyn op RooyNet geplaatst werden, is het nu de beurt aan het Oostrum's Weekblad. De dorpsbladen bevinden zich op RooyNet in goed gezelschap, want op enkele jaargangen na staan alle jaargangen van weekblad Peel en Maas van 1880 tot en met 2010 op RooyNet. Voorlopig zijn ook de edities van de dorpsbladen tot en met 2010 in te zien.
In 2004, het eerste lustrumjaar van het Historisch Platform Venray (HPV), ontstond het idee om voor alle bij het HPV aangesloten organisaties een website met de naam www.rooynet.nl op te zetten. Deze website zou het historisch erfgoed van de gemeente Venray voor iedereen bereikbaar maken. Er werd een samenwerkingsverband aangegaan met de Openbare Bibliotheek Venray, het gemeentearchief en het museum 't Freulekeshuus, thans Venrays Museum. De provincie Limburg omarmde het initiatief, omdat het als pilotproject gezien werd voor andere gemeenten. Stichting Cai Venray stelde financiële middelen beschikbaar voor de aanschaf van de benodigde apparatuur als scanners, computers, kopieerapparaten en dergelijke. In 2007 ging RooyNet de lucht in en in de loop der jaren groeide het aantal deelnemers van de website tot de huidige 44. Het zijn vrijwel allemaal cultuurhistorische organisaties uit de gemeente Venray die op deze manier hun archief openstellen. Samen vullen zij de website met foto’s, films, documenten en geluidsbestanden. Het digitaliseren en uploaden van de vele historische bestanden gebeurt vooral door de ruim dertig vrijwilligers van het HPV. Zij ondersteunen de HPV-organisaties metraad en daad. Zo werden van het Oostrum's Weekblad door de vrijwilligers liefst 35.629 pagina's
gescand en opgeslagen, in totaal 576 gigabyte groot. Een waar monnikenwerk.
Het eerste nummer van het Weekblad voor Oostrum verscheen op 8 september 1972, nadat in het Werkcomité Oostrum – voorloper van de Oostrumse dorpsraad – al enkele keren de vraag was gesteld, waarom wel in vrijwel alle omliggende dorpen periodiek een informatieblad verscheen en in Oostrum niet. Het Werkcomité vatte in de zomer van 1972 de koe bij de horens, formeerde een redactie en spoedig daarna was de eerste editie een feit. Deze bestond al meteen uit acht gestencilde pagina's, evenals vrijwel alle volgende edities in dat eerste jaar. Het laatste weekblad in 1972 was een kerstnummer dat op 22 december uitkwam en veertien pagina's omvatte.
Evenals in de andere dorpen publiceerden de verenigingen uit Oostrum hun nieuws in het weekblaadje. Maar er werd ook algemene informatie verstrekt over de kerk, de school, de weekenddiensten van de huisartsen, het spreekuur van het consultatiebureau voor zuigelingen en andere. Voor de eerste blaadjes betaalden de Oostrumse inwoners tien cent per editie en vervolgens kostte een jaarabonnement vijf gulden. Later liep dit bedrag uiteraard op, maar de abonnementskosten liggen in alle dorpen nog steeds erg laag. De meeste onkosten worden gedekt door advertentiegeld.
Het mooie van RooyNet is dat de dorpsbladen evenals de Peel en Maas gemakkelijk doorzoekbaar zijn met trefwoorden. En dat kan zowel door de inwoners van het dorp, maar ook door emigranten in bijvoorbeeld Brazilië, Canada of een ander land. Want geheel RooyNet is voor iedereen vrij toegankelijk. Voor de vrijwilligers van het Historisch Platform Venray wacht nu nog de klus van de dorpsbladen uit Oirlo en Merselo. Daarna komen wellicht de Venrayse Maasdorpen nog aan de beurt.