Vuurwerk afsteken met oud & nieuw? Dit zijn de regels

Foto: Vuurwerk - Pixabay.

Het hoort helemaal bij de jaarwisseling: oliebollen, champagne en natuurlijk vuurwerk zodra de klok twaalf uur slaat. Vuurwerk is prachtig om te zien, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Om zeker te weten dat alles veilig verloopt, zijn er een paar regeltjes waar je je aan moet houden!

Vuurwerk kopen
De dagen dat vuurwerk mag worden verkocht zijn dit jaar 28, 30 en 31 december. Het afsteken mag alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur. Steek je voor die tijd vuurwerk af? Dan riskeer je een boete van 100 euro en je vuurwerk wordt in beslag genomen.

Afhankelijk van het soort vuurwerk moet je 12, 16 of 18 jaar oud zijn om het mee naar huis te krijgen.

Vuurwerk afsteken
In gemeente Venray mag je in principe gewoon je vuurwerk afsteken, zolang het maar legaal is. Belgische nitraten zijn dus uit den boze. Vuurwerk afsteken mag alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Hoeveel vuurwerk mag je hebben?
Je mag maximaal vijfentwintig kilo vuurwerk in je bezit hebben. Buiten de verkoopdagen ook, maar dan op een veilige, niet voor het publiek toegankelijke plaats.

Waar meld ik vuurwerkoverlast?
Last van knallende rotjes, ontploffende strijkers of gillende keukenmeiden in gemeente Venray? Meld het dan bij de politie via 0900-8844.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen