Elvis Concert viert 85 jaar Elvis in schouwburg Venray

Elvis in zijn legendarische leren pak (1968)
Elvis in zijn legendarische leren pak (1968)
Foto: ©Elvis Presley fanclub.

Elvis zou dit jaar 85 zijn geworden. Dit wordt gevierd met een muzikaal eerbetoon door The Elvis Concert band waaraan oud-bandleden van Elvis Presley meewerken. Onder de titel ‘The Elvis Concert 2020’ is het concert te zien in schouwburg Venray op vrijdag 8 mei 2020.

De 2020 editie van The Elvis Concert brengt de hits en parels uit de drie decennia lange carrière van het icoon dat in zijn eentje de popcultuur wereldwijd heeft veranderd. Zingen, acteren, dansen: hij deed het allemaal. Tot op de dag van vandaag weet de muziek van Elvis Presley harten te beroeren.

Bij The Elvis Concert worden de nummers zo authentiek mogelijk gebracht. Geen imitaties, maar een concert dat Elvis zelf, als hij nog zou leven, zo op het podium zou brengen.

De band: Drummer Bob Lanning werkte met Elvis in 1970 en is te horen op het album ‘Elvis On Stage’ en de hit ‘The Wonder of You’; Jim Murray van The Imperials werkte vijf jaar samen met Elvis in de studio en op het podium, onder andere aan de albums ‘How Great Thou Art’ en ‘He Touched Me’ die beiden met een Grammy Award werden bekroond; The Velvet Candles zijn The Jordanaires in de tegenwoordige tijd, de groep die bij bijna iedere hit van Elvis in de jaren vijftig en zestig de achtergrondzang verzorgde; Gitarist is Carl Bradychock die gezien wordt als een van de allerbeste in zijn vak.

De zang is in handen van de Amerikaan Dwight Icenhower die door de erfgenamen van Elvis werd uitgeroepen tot de allerbeste Elvis sound-a-like en is wereldwijd een veelgevraagd artiest.

Het concert zet 85 jaar Elvis in de schijnwerpers. Een verrassend concert voor fans en muziekliefhebbers. Na het concert is er voor alle bezoekers een meet & greet.

The Elvis Concert 2020
Schouwburg Venray
Vrijdag 8 mei | 20.15 uur | muziek
www.schouwburgvenray.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen