Theatervoorstelling in de Rooyse Wissel wegens corona-maatregelen afgelast

Foto: © De Rooyse Wissel.

In verband met de recent aangekondigde landelijke maatregelen omtrent het coronavirus wordt de theatervoorstelling ‘Samenleven’ in de Rooyse wissel afgelast. Dit betekent dat de voorstellingen per direct vanaf 12 maart niet meer zullen worden gespeeld.

In 2015 heeft de Rooyse Wissel het intrigerende stuk ‘van kwaad tot erger’ opgevoerd, gespeeld door patiënten en medewerkers. Na het succes van dit stuk, zal er in maart 2020 een nieuwe voorstelling worden opgevoerd door patiënten, medewerkers én omwonenden: ‘Samenleven’ Vrijheid en verdraagzaamheid rondom een tbs kliniek.

Waar gaat het stuk over?
‘Samenleven’ is een confrontatie en een ontmoeting tussen de samenleving en een tbs kliniek. Vanuit het perspectief van patiënten, medewerkers, slachtoffers en omwonenden wordt belicht wat terugkeer in de samenleving oproept. Staat de samenleving wel open voor een tbs-patiënt? En wat als er iets mis gaat?

Een voorstelling over de zin van behandelen, over de angst voor herhaling en over vooroordelen en incidenten die samenleven in de weg staan. Een voorstelling die verbindt, betrokken maakt en aan het denken zet.

Jos Spijkers is de regisseur
De voorstelling wordt in de kliniek, gespeeld door medewerkers, patiënten en omwonenden van de Rooyse Wissel. Regisseur Jos Spijkers tekende voor het script en de regie en realiseerde samen met de medewerkers en patiënten een zeer professionele voorstelling die niemand onberoerd laat.

De voorstelling zou te zien zijn van 8 en 26 maart, maar zijn vanwege de landelijke maatregelen omtrent het coronavirus afgelast! 

Reacties