Wat eerst heel gewoon was, lijkt nu een totaal andere wereld; Landelijk hulpplatform

Foto: ©Pixabay.

Het is even wennen, ons leven in de Corona-tijd. In tijden van individualisme zijn we niet meer gewend om aanspraak te moeten doen op onze medeburgers. Dat blijkt ook uit een initiatief van vrijwilligers en ondernemers, die vorige week een gratis online hulpplatform lanceerden.

Op die website, www.helpelkaar.nu, kunt u een hulpvraag stellen. Denk aan het doen van boodschappen, klusjes of huiswerkbegeleiding. Maar ook voor een goed gesprek, zorghulp of hulp bij vervoer kunt u hier terecht. Het platform toont op een overzichtelijke wijze waarmee iemand hulp nodig heeft. Ergens dicht bij u in de buurt, wat wil zeggen dat het niet altijd vreemden hoeven te zijn.

Helpelkaar.nu is een website die het in zich heeft. Veel werk aan programmeren en testen ging eraan vooraf, maar de klus is geklaard. Het werkt eenvoudig en snel, inloggen is niet nodig en alles is AVG-proof. Gegevens worden pas zichtbaar wanneer er een match is tussen vrager en aanbieder.

Moeilijke tijden maken het niet alleen moeilijk om te anticiperen op dat wat er van u gevraagd wordt, het is ook lastig om iets te vragen. Maar juist nu is het van essentieel belang om dit aan te durven. Pas een enkeling heeft zich inmiddels aangemeld met een hulpvraag. Terwijl al veel mensen zich hebben ingeschreven om hulp aan te bieden. Schijnbaar is het niet gemakkelijk om uw omgeving voor hulp te vragen. Wat wij u willen meegeven is: gewoon doen! In deze tijd betekent het veel. Samen maken we het verschil!

Reacties