Mogen buitenterrassen weer open en contactberoepen weer van start?

Foto: © Pixabay.

Het kabinet overweegt cafés en restaurants vanaf 1 juni weer hun buitenterrassen te laten openen. Tevens wordt overwogen om de bedrijven die actief zijn in de contactberoepen weer op korte termijn te laten starten.

Deze voorstellen liggen op tafel en neemt het kabinet naar verwachting woensdag over om geleidelijk de lockdown terug te draaien.

Op woensdag 6 mei is er weer crisisberaad van het kabinet en de keuzes zullen gelijk erna bekendgemaakt worden in een persconferentie. De knoop is echter zeker nog niet doorgehakt, melden bronnen rond het Binnenhof aan De Telegraaf. Er zou nog teveel onenigheid zijn. ‘Op dit moment een datum noemen is veel te voorbarig’, aldus ingewijden.

Een aantal mogelijke versoepelingen wordt dan ook besproken. Zo wordt overwogen om het gebruik van mondkapjes in het openbaar vervoer te verplichten.Ook wordt er gekeken naar het heropenen van kapperszaken. Personeel hier zou dan mogelijk ook met beschermingsmaskers, mondkapjes en handschoenen gaan werken.

De meeste corona maatregelingen lopen door tot 20 mei en 1 juni. Het verbod op evenementen is eerder al verlengd tot 1 september. De basisscholen en kinderopvang openen hun deuren op 11 mei. Kinderen mogen al sinds eind april weer samen buiten sporten.