Geen intocht, wél Sinterklaas in Venray

Foto: © Sinterklaas in Venray - via Facebook.

Zoals al aangekondigd door de veiligheidsregio Noord Limburg zal er ook in Venray geen traditionele intocht van Sinterklaas zijn. Maar niet getreurd: Sinterklaas is evengoed in Venray dit jaar!

Het Sint Nicolaas Gilde in Venray heeft moeten concluderen dat binnen de huidige covid-19 richtlijnen de traditionele intocht van Sinterklaas helaas niet mogelijk zal zijn. Dit betekent echter niet dat Sinterklaas Venray overslaat dit jaar.

Werkkamer van Sinterklaas
In de etalage van Rabobank Venray wordt voor Sinterklaas een werkkamer gemaakt, waar hij regelmatig druk in de weer is om de pieten goed aan te sturen, verlanglijstjes te verwerken en tekeningen van kinderen te bewonderen. Kom gerust, op 1,5 meter van elkaar, eens kijken!

Pietenspeurtocht
Verder zal de reguliere pietenspeurtocht dit jaar niet alleen op de koopzondag, maar gedurende de gehele Sinterklaas periode te wandelen zijn! Vanaf zijn aankomst zijn er letters van de speurtocht in de etalages van de Venrayse winkeliers in het centrum verstopt. Met je speurtocht-kaartje, die je vanaf dan gratis kunt downloaden van de website van Sinterklaas of op zijn facebookpagina, kun je de speurtocht volgen. Het antwoord kun je samen met een mooie tekening bij het VVV kantoor weer inleveren…zodra Sinterklaas dit ontvangen heeft, zal hij je danken! (vergeet niet je adres in te vullen!) De drie mooiste inzendingen kunnen daarbij ook nog een prijs winnen. Doe dus gezellig mee, op veilige 1,5 meter afstand van anderen!

Sinterklaas in huis
Wil je Sinterklaas in huis, maar kan dat niet met de maatregelen? De Juniorkamer Venray heeft de oplossing! Via www.videosintvenray.nl/ kun jij je eigen, persoonlijke video van Sinterklaas bestellen. Dit is aan te vragen voor bedrijven en particulieren tegen een kleine vergoeding: de opbrengst van de video gaat geheel ten goede aan de goede doelen van de Juniorkamer Venray, waar dit jaar ook het Sint Nicolaas Gilde Venray onderdeel van uitmaakt.

Pieten gaan met de tijd mee
Tot slot natuurlijk ook de vraag over de uitstraling van de pieten. Ook in Venray gaat Sinterklaas met zijn pieten met de tijd mee. De Venrayse piet zal een vertegenwoordiging van de samenleving zijn.

Meer informatie over het programma van Sinterklaas in Venray is te bekijken op www.sinterklaasinvenray.nl of op Facebook: www.facebook.com/SinterklaasVenray1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen