Voor klimaat en natuur: Venray zet flinke stappen in aanplant bomen

Foto: © Pixabay.

Dat de gemeente Venray een groen hart heeft, is vast bekend. Met blik op de toekomst doen wij er alles aan om de gemeente zo klimaatbestendig mogelijk te maken en te houden. De focus ligt hierbij onder andere op de aanplant van straat- en laanbomen. Hiermee worden de komende tijd flinke meters gemaakt.

Groen met blik op de toekomst
De gemeente Venray beheert op dit moment circa 28.000 straat- en laanbomen. De komende tijd komen er zo’n 575 bomen bij. Deze worden in het kader van reconstructie en ontwikkeling van gebieden geplant. Of in het kader van boombeheer. Ook kiezen we bewust voor verschillende boomsoorten die bijdragen aan de biodiversiteit én zich kunnen aanpassen aan de klimaatverandering.

Inhalen achterstand
Soms moeten er ook bomen worden verwijderd. Dat heeft diverse redenen: korte levensduur, gevaar voor het verkeer of kans op schade en/of overlast. In de eerste maanden van dit jaar rooien wij circa 150 bomen. Maar daar komen ook weer veel bomen voor terug. Wethouder Cor Vervoort: “De komende maanden maken wij flink wat meters op het gebied van herplanting van straat- en laanbomen. Wij prioriteren dit bewust om de achterstand van de afgelopen jaren in te halen. Daar ben ik heel blij mee: voor de natuur, voor onze inwoners, voor onze bezoekers én voor de groene, klimaatbestendige toekomst van onze gemeente.”

Reacties