COC Limburg wil ontmoetingsplek in Venray; Coming Inn verbaasd

Foto: Regenboog gezin - Pixabay.

COC Limburg wil de komende jaren een ontmoetingsplek in Venray realiseren. Ze hopen daarmee beter de belangen te kunnen behartigen van lhbti’s in de regio aldus de vereniging. 

Ook in Venlo, Weert en Roermond bekijkt de vereniging de mogelijkheden tot uitbreiding.

Verbaasd
Stichting Coming Inn is de belangenorganisatie voor de LHBTIQ doelgroep in Venray, en onderdeel van Respect On Venray en mede initiator van Venray voor Iedereen heeft verbaasd gereageerd op dit bericht.

“Het bericht dat het COC Limburg voornemens is om ook in Venray actief te willen zijn komt als verassing, het verbaasd ons dat het COC Limburg na een afwezigheid van bijna 4 jaar weer terug wil naar Venray. In 2019 hebben ze de banden met Coming Inn verbroken. Coming Inn was van 2016 tot 2019 Regenboog ambassadeurs namens het COC Limburg in Venray, helaas was de samenwerking niet succesvol.”

Veel bereikt
Sinds 2019 is Coming Inn zelfstandig actief in Venray, en hebben ze al veel bereikt. Onder anderen mede organisator van de roze dinsdag, vast onderdeel met dodenherdenking en in 2019 aansluiting bij Respect On als ambassadeur.

In 2021 zijn ze aangehaakt bij de campagne Venray voor Iedereen van de Gemeente Venray, Respect On en Gehandicapten platform.

“Wij vragen ons af of hun plannen wel haalbaar zijn, ontmoetingsplaatsen voor LHBTIQ in deze tijd is achterhaald. Veel ontmoetingsplaatsen kampen met teruglopende bezoekers en moeten helaas stoppen, in Venlo is Gaybar Boogaloo helaas moeten stoppen vanwege te weinig bezoekers. In Roermond is de Gaybar ‘t Brunke om dezelfde reden gesloten, wij vragen ons dan ook af of er daadwerkelijke behoefte is. Doelgroep gerelateerde horeca is niet meer van deze tijd, gelukkig is juist meer vermenging te zien. Het zou in deze tijd toch normaal moeten zijn dat je elkaar kunt ontmoeten in bars en café ook in Venray. Gewoon iedereen bij elkaar hetero’s en LHBTIQ, dat zou de doelstelling moeten zijn, in hokjes plaatsen is niet meer nodig.”

Onderzoek
Uit onderzoek – gedaan door Coming Inn – blijkt dat bestaande horeca gelegenheden een avond alleen voor LHBTIQ niet haalbaar achten, ook de horeca ziet liever gemende avonden.

Gesprek aangaan
Uiteraard is het bestuur van Coming inn  bereid in gesprek te gaan met het COC Limburg om te kijken wat wel zou kunnen, echter vinden ze Venray te klein voor 2 aparte belangenorganisatie voor dezelfde doelgroep.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen