Onthulling kunstwerk Respect On Venray

Foto: © #RespectON.

Vrijdag 23 juli, bij het begin van de zomervakantie wordt in Venray het kunstwerk van de RespectOn Venray onthuld.
Het kunstwerk is in opdracht van Jongeren Netwerk Limburg door kunstenaar Stefan Bus ontworpen, en gemaakt via SteelBrothers. Het kunstwerk is als afsluiting van de campagne #Respect On aangeboden aan het platform Respect On Venray, welke het project heeft overgenomen.

Het kunstwerk krijgt de naam “De Poort van Gelijkheid”, en staat gelijk aan: Gelijkheid, Respect en Acceptatie.

De campagne #RespectOn vindt haar oorsprong op 13 oktober 2016 in Venray tijdens een bijeenkomst van Jongeren Netwerk Limburg (JNL). Het doel is een gedragsverandering teweegbrengen onder jongeren ( 12-18 ) jaar en hun ouders/ verzorgers. Die moet onder meer leiden tot meer onderling begrip, respect en acceptatie. Tot een verminderde angst en wantrouwen en het aanspreken en bevragen van elkaars verschillen en tegenstellingen.

Platform #RespectON
Parallel aan alle ontwikkelingen van de #RespectOn campagne is het Platform #RespectON ontstaan. Dat bestaat uit 14 lokale (vrijwilligers)organisaties en waar ook het onderwijs en de gemeente bij is betrokken. Het platform neemt de taken van het campagneteam over en borduurt voort op alles wat er ontwikkeld is. En uiteraard gaan we ook nieuwe producten en diensten ontwikkelen, waarbij het platform graag blijft samenwerken met het onderwijs.

Het platform is als organisatie/groep van mening dat het nodig is om te investeren in het bevorderen van menselijke contacten die, meer dan nu het geval is, gebaseerd zijn op de beginselen van verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid. Zij gelooft erin dat dit mogelijk is door de inzet van een (groeiende) groep ambassadeurs, organisaties (of programma’s) die deze boodschap structureel en met de nodige herhaling uitdragen in de vorm van nieuwe projecten, kleinere (educatieve) activiteiten en het verrichten van onderzoek.

Op vrijdag 23 juli om 15:00 uur zal het kunstwerk worden onthult middels een kleine ceremonie, Burgemeester Luc Winants zal het kunstwerk samen met kunstenaar Stefan Bus onthullen. Kinderen van “Spelen Doe Je Zo” (Brukske) hebben tekeningen gemaakt over Respect en zullen worden gepresenteerd bij de onthulling.

Het kunstwerk “De Poort van Gelijkheid” zal worden geplaatst op de rotonde Leunseweg/Zuidsingel bij (Raayland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen