Politie doet onderzoek: Venrayse ambtenaar bekeek zorgdossier buren

Foto: © Pixabay.

De politie doet onderzoek na een aangifte tegen een ambtenaar van de gemeente Venray wegens het onbevoegd inzien van een cliëntendossier. Dat meldt NRC.

De ambtenaar, die privé al jaren verwikkeld is in een ruzie met haar buren, bekeek zonder aanleiding het zorgdossier van haar buren, blijkt uit onderzoek door een onafhankelijk bureau zo meldt het NRC op haar webpagina.  De ambtenaar raadpleegde zonder dat zij bevoegd was in 2019 zes keer het dossier van haar buren.

Dat onderzoek is vorig jaar uitgevoerd in opdracht van de gemeente. Toch nam Venray geen disciplinaire maatregelen tegen de ambtenaar.

Aangifte
De buren dienden enkele keren zonder succes een klacht in bij de gemeente tegen het inzien door de ambtenaar van hun dossier. Uit een opmerking van de ambtenaar was hen duidelijk geworden dat zij dossierkennis bezat. Omdat de gemeente geen maatregelen ondernam, hebben de buren in juli bij de politie aangifte gedaan tegen de ambtenaar wegens schending van haar ambtsgeheim, en wegens smaad en laster.

 

Lees het volledige artikel bij de bron: NRC

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen