Resultaten belevingsonderzoek hoogwater onder inwoners

Foto: © Gemeente Venray.

Het doel van dit belevingsonderzoek was om een beeld te krijgen hoe inwoners de periode van het hoogwater, de evacuatie en de communicatie ervaren hebben.

Eind juli tot en met begin augustus 2021 is een belevingsonderzoek georganiseerd door veiligheidsregio Limburg-Noord onder inwoners van de Maas- en Roergemeenten in Noord- en Midden-Limburg. In totaal hebben 2.219 respondenten uit 13 gemeenten deelgenomen. Zij hebben aangegeven hoe ze het hoogwater in juli 2021 hebben beleefd. De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt voor lokale evaluaties door de gemeenten en zijn onderdeel van de evaluatie van de veiligheidsregio.

Onderdeel van evaluatie

Het doel van dit belevingsonderzoek was om een beeld te krijgen hoe de inwoners de periode van het hoogwater, de evacuatie en de communicatie ervaren hebben. Dit belevingsonderzoek onder inwoners wordt meegenomen in de evaluatie hoogwater, die op dit moment wordt uitgevoerd door een extern bureau. Het doel van deze uitgebreide evaluatie is om hiervan te leren voor toekomstige rampen of crises. De resultaten worden later dit jaar verwacht.

De resultaten van het onderzoek vindt u op de website van Veiligheidsregio Limburg-Noord.

 

Reacties

Cookieinstellingen