Winkeldiefstal in de provincie Limburg daalt met 14%

Foto: © Pixabay- stockfoto winkel.

Het aantal winkeldiefstallen is in de provincie Limburg de afgelopen 5 jaar met 14% afgenomen. Ondanks de provinciale daling is het aantal aangiftes in de gemeente Mook en Middelaar verdriedubbeld. Dit blijkt uit een analyse van beslist.nl, dat gegevens van de politie en de KVK combineerde.

Meeste winkeldieven actief in Roermond
In de afgelopen 5 jaar werden ruim 178.800 meldingen van winkeldiefstal gedaan, waarvan 10.634 in de provincie Limburg.

Een derde van de Limburgse gemeenten zit boven het landelijke gemiddelde van 1,5 winkeldiefstallen per winkel over de afgelopen 5 jaar. Met name in de gemeenten Roermond (4,5 diefstallen per winkel), Valkenburg aan de Geul (4,1) en Kerkrade (3,8) hebben winkeliers veel last van diefstal. De gemeente Mook en Middelaar heeft ondanks de verdriedubbeling nog altijd het laagste aantal winkeldiefstallen: 0,1 diefstallen per winkel.

Landelijk daalde het aantal winkeldiefstallen ook met 14%
Het aantal winkeldiefstallen daalde tussen 2017 en 2021 landelijk met 14%, waarbij de meeste provincies positieve cijfers laten zien. De provincie Limburg zit precies op het landelijke gemiddelde.

In de provincie Flevoland is de daling het grootst. Hier was sprake van een kwart minder winkeldiefstallen dan in 2017. Ondanks de lockdowns kenden de provincies Overijssel en Gelderland juist een toename van het aantal winkeldiefstallen. Het aantal meldingen steeg hier met 1% vergeleken met 5 jaar geleden.

Meer informatie over de analyse is te vinden op: https://www.beslist.nl/info/winkeldiefstal.html

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen