Venray voert opnieuw 1200 warmtescans uit

Foto: © Gemeente Venray.

In het kader van de overgang naar aardgasloos in 2050, is de gemeente Venray stappen aan het maken. Zo is in 2021 de Transitievisie warmte vastgesteld. In deze visie wordt beschreven hoe de woningen en utiliteitbouw in de gemeente in de komende 30 jaar de transitie gaat maken naar een aardgasloze samenleving. Belangrijk onderdeel van dit proces is het besparen van energie. Tenslotte is niet-gebruikte energie de grootste en beste vorm van verduurzaming. Een volgende stap is een nieuwe warmtescan bij 1200 woningen.

Warmtescans 2021
Vorig jaar is deze actie voor het eerst gedaan onder zo’n 1100 oudere woningen. Hierbij werden de woningen thermografisch gescand door een gespecialiseerd bedrijf. Op basis van deze scans ontvingen de eigenaren een adviesrapport met voorgestelde maatregelen om wooncomfort te verhogen en kosten te verlagen. Uit een enquête onder de deelnemers na afloop bleek het merendeel van de respondenten goed te spreken over de actie.

Nieuwe scans
Reden voor de gemeente om opnieuw met warmtescans aan de slag te gaan. Dit keer in de wijken Venray West-Zuid, Oranjebuurt, (een deel van) Landweert en de dorpskern Ysselsteyn. De keuze is op deze woningen gevallen vanwege hun leeftijd (voornamelijk oudere koopwoningen van vóór 1990) en hun lage energielabels (C of lager). Ook liggen alle woningen in een redelijk aaneengesloten gebied, wat makkelijk is voor het uitvoeren van de meting.

De woningeneigenaren ontvangen een brief met meer informatie. Voor huurwoningen worden met de woningcorporatie aparte afspraken gemaakt. Na afloop van de actie organiseert de gemeente een (online) bijeenkomst om deelnemers, maar ook andere geïnteresseerden te informeren over de uitkomsten en ervaringen te delen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen