Geldfit.nl nu beschikbaar in de gemeente

Foto:

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Gemeente Venray werkt daarom samen met NSR (Nederlandse Schuldhulproute) om inwoners met financiële problemen te helpen. Inwoners kunnen vanaf nu gebruik maken van de test op Geldfit.nl.

Persoonlijk advies, hulp in de buurt
Financiële problemen zijn vervelend, altijd. En ze kunnen je zomaar overkomen. Een onverwachte gebeurtenis is voldoende om iemands financiële situatie overhoop te halen. Denk aan ontslag, relatieproblemen of ziekte. Het zijn maar voorbeelden natuurlijk, de individuele situatie is voor iedereen anders. Wat wel voor iedereen geldt: bij financiële problemen is het belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium hulp te zoeken. De website van Geldfit is hierbij voor veel mensen een eerste stap. Door middel van een test krijgen inwoners van de gemeente Venray persoonlijk advies over de te nemen vervolgstappen. Bezoekers ontvangen praktische tips en een overzicht van passende hulp in onze gemeente, zoals vrijwilligersorganisaties of schulddienstverlening. Inwoners die liever bellen kunnen gratis gebruikmaken van het landelijke telefoonnummer bij geldzorgen: 0800 8115.

Samenwerking
“Ik ben blij dat onze gemeente nu aangesloten is bij Geldfit Dit biedt onze inwoners een laagdrempelige manier om eens te kijken naar hun financiële situatie. En dat is een eerste stap richting de oplossing van eventuele problemen”, vertelt wethouder Chantal Nijkerken. “Want in Venray staat u er niet alleen voor. Maak bij problemen gebruik van onze mogelijkheden voor hulp en ondersteuning, dan kijken we samen wat mogelijk is”, vult wethouder Nijkerken aan. Martin Suithoff, directeur NSR, vertelt: “Zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800 8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Geldzorgen bij ondernemers
Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten, juist nu in crisistijden. Daarom is specifieke hulp nodig. Op de site van Gratis financiële hulp voor ondernemers | Geldfit Zakelijk  vinden ondernemers handige tips en tools voor de juiste hulpverlening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen