Wout Poels rekent op deelname aan de Tour de France

Christopher Froome (L) en Wout Poels (R) in actie tijdens de slotetappe van de Tour de France tussen Chantilly en Parijs.
Christopher Froome (L) en Wout Poels (R) in actie tijdens de slotetappe van de Tour de France tussen Chantilly en Parijs.
Foto: ANP.

Blitterswijckse wielrenner Wout Poels rekent op een plek in de selectie van Team Sky voor de Tour de France.
De renner maakte afgelopen week in de Route du Sud dan eindelijk zijn rentree, nadat hij vier maanden maanden aan de kant had gestaan met aanhoudende knieklachten.

‘Knie houdt het goed’
Wout Poels eindigde in de Franse rittenkoers op de 41e plaats, bijna een half uur achter de Zwitserse winnaar Silvan Dillier. “De knie houdt het goed”, zei de klimmer uit Blitterswijck. De afgelopen twee jaar had hij als knecht van kopman Chris Froome een belangrijk aandeel in de Tourzeges van zijn Britse kopman. Zeker vorig jaar maakte Poels veel indruk in de bergen.

Vertrouwen
Wout Poels verwacht deze week te horen of Sky hem komende maand weer meeneemt naar de Tour. “Ik heb wel vertrouwen dat ik erbij zit”, zei hij maandag in De Telegraaf. “De progressie is de afgelopen weken duidelijk zichtbaar.”
Wout Poels gaat in het najaar in ieder geval de Vuelta rijden.

Bron 1Limburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen