Gratis online zelfhulp voor psychische klachten

Foto: MediPedia - medicijnen.

Mensen met lichte psychische klachten kunnen vanaf 1 juli zelf hun problemen aanpakken middels een online zorgplatform. De gemeente Venray is enthousiast en neemt zodoende, als eerste Nederlandse gemeente, voor tenminste een jaar deel aan een pilot.

Je kent het wel: eindeloos piekeren over uiteenlopende zaken en daardoor in de nacht maar mondjesmaat kunnen rusten. Voor een relatief onschuldige klacht als deze kunnen inwoners tegenwoordig terecht bij Evie, een online zelfhulp dat door middel van psycho-educatie en passende oefeningen bijdraagt de problematiek de baas te zijn.

Evie staat voor e-health voor iedereen en is ontstaan vanuit zorgorganisatie PRO Praktijksteun, die hiervoor de samenwerking zocht met de gemeente Venray, Provico en ontwikkelaar Minddistrict.

De gemeente Venray heeft met deze pilot voor tenminste één jaar in Nederland de primeur te pakken.

Naast informatie over psychische klachten, biedt Evie oefeningen of een training ‘Mindfulness’ aan. Door de online zelfhulp is het inschakelen van een hulpverlener vaak niet nodig. De zelfhulp is gratis beschikbaar via www.Evie.nl. Na het aanmaken van een account is het ook mogelijk om via de app aan de slag te gaan.

Evie staat voor ‘e-health voor iedereen’. Het is ontstaan vanuit PRO Praktijksteun in samenwerking met de gemeente Venray, Provico en ontwikkelaar Minddistrict.

Lees verder bij de bron…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen