Nieuwe overeenkomst voor zwembad De Sprank

Foto: Laco Venray.

Het college van de gemeente Venray en exploitant Laco zijn het eens geworden over een nieuwe overeenkomst voor zwembad De Sprank.

De gemeenteraad moet nog wel instemmen met een jaarlijkse extra bijdrage. Met de overeenkomst wordt het instructiezwemmen, verenigingszwemmen en doelgroepzwemmen ter bevordering van gezondheid behouden.
Op 21 december 2016 stemde de gemeenteraad in met het scenario ‘Uitwerken van een nieuwe overeenkomst met Laco’. De gemeenteraad stelde ook kaders vast voor deze nieuwe overeenkomst. Het afgelopen half jaar is met Laco gesproken over de toekomst van zwembad De Sprank.

Passend binnen de gemeentelijke kaders
De nieuwe overeenkomst voldoet nagenoeg aan alle vooraf vastgestelde kaders van de gemeenteraad. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over beheer en onderhoud, duurzaamheid, gezondheid, klanttevredenheid, zwemveiligheid en het gebruik van het zwembad door verenigingen. “Wij vinden het belangrijk dat verenigingen hun plek in De Sprank kunnen behouden, ook in de toekomst. Daarom hebben we in de overeenkomst nadere afspraken gemaakt met Laco over de positie van de verenigingen”, zegt wethouder Jan Loonen namens het college. “Zo zijn er afspraken gemaakt over het minimale aantal uren dat verenigingen kunnen afnemen, over gebruikstarieven en betalingsmomenten. Maar ook over de samenwerking tussen Laco en de verenigingen.”

Meerjarenbegroting
Het college heeft ingestemd met de conceptovereenkomst De Sprank onder voorbehoud van wensen en bedenkingen van de gemeenteraad. Het college stelt de raad voor om in te stemmen met de financiële gevolgen van deze overeenkomst en deze structureel op te nemen in de meerjarenbegroting. Het gaat om een jaarlijkse bijdrage van maximaal 225.000 euro. Deze totale bijdrage is circa 20.000 euro hoger dan de huidige bijdrage aan Laco.

De commissie Leven bespreekt het collegevoorstel op 31 augustus waarna de gemeenteraad op 19 september een besluit neemt. Als de gemeenteraad akkoord gaat, wordt de overeenkomst formeel bekrachtigd door het college.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen