Toekomstplan jongerencentrum the B

Foto: http://www.thebvenray.nl/

Jongerencentrum the B in Venray moet doorgroeien tot een goedlopend en goed georganiseerde ontmoetingsplek waar jongeren zich welkom voelen en hun talenten kunnen ontwikkelen. Daarom stelt het college voor om drie jaar lang € 60.000 euro subsidie beschikbaar te stellen aan de stichting.

Moeilijke opstart
In mei 2014 gingen de deuren van het nieuwe jongerencentrum ‘the B’ open. De insteek bij de opening is duidelijk: The B moet een jongerencentrum worden voor en door Venrayse jongeren, waarbij het ontwikkelen en ontplooien van talent centraal staat. Dit uitgangspunt staat nog steeds. De opstart ging echter gepaard met allerlei uitdagingen om alles goed georganiseerd te krijgen. Uit een recente evaluatie bleek bovendien dat de afgelopen jaren teveel werk op een beperkte groep vrijwilligers is terecht gekomen wat de ontwikkeling belemmerd heeft. Ondanks het vele harde werk kon daardoor niet de benodigde continuïteit worden geboden die voor een jongerencentrum van deze omvang noodzakelijk is.

Toekomstplan
Cultura Venray heeft in samenwerking met de huidige besturen van the B en Synthese een toekomstplan ontwikkeld voor het jongerencentrum. Dit plan is ook besproken met belangrijke samenwerkingspartners zoals het Raaylandcollege en de schouwburg. Het college stelt op basis van dit breed gedragen toekomstplan voor de komende drie jaar middelen beschikbaar. Wethouder Martijn van der Putten: “Er liggen veel kansen om the B zodanig te versterken dat het een stabiele en flexibele organisatie wordt die haar mogelijkheden ten volle kan benutten.”

De jongerenwerkers van Synthese werken vanaf 1 januari 2018 vanuit the B. Hiermee wordt the B een ontmoetingsplek met ruime openingstijden, waar jongeren zich welkom voelen en een luisterend oor vinden.

Werkgroep Popcultuur
In het weekend wordt the B een lokaal klein Poppodium, waar jong en oud kunnen genieten van ontmoeting en muziek. Cultura Venray richtte hiervoor een werkgroep Popcultuur op met daarin onder meer muziekdocenten en muzikanten uit Venray.

Besluitvorming
De gemeenteraad beslist definitief over de subsidie tijdens de begrotingsraad op 6 november.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen