Informatieavond over internetgebruik door jongeren

Foto: Kinderen aan de computer - Pixabay.

Hoe doe jij dat? organiseert in Venray informatieavonden voor ouders over diverse thema’s rondom opvoeden. Iedere keer staat een ander thema centraal. De eerste informatieavond ging over alcohol en drugs. De volgende 3 informatieavonden gaan over internetgebruik bij jongeren.

Jongeren zijn vaak nieuwsgierig naar de online wereld. Invloed van vrienden en erbij willen horen zijn voor jongeren belangrijke redenen om actief te zijn op sociale media. Maar het gebruik van sociale media brengt ook risico’s met zich mee die voor ouders moeilijk te herkennen zijn.

Het kan fijn zijn om hierover met andere ouders van gedachten te wisselen. Dat kan op één van de informatieavonden van ‘Hoe doe jij dat?’.

Onderwerpen die besproken worden zijn onder andere
* wat weet jij over het internetgebruik van je kind?
* wanneer noem je het een verslaving?
* heb je invloed op het internetgebruik van je kind?
* ga jij hierover in gesprek met je kind en hoe doe jij dat?

Informatieavonden
donderdag 26 oktober, 19.30 uur – 21.00 uur in The B, Sportlaan 2, Venray
woensdag 22 november, 19.30 uur – 21.00 uur in Gemeenschapshuis Smelehof, Puttenweg 2, Ysselsteyn
maandag 27 november, 19.30 uur- 21.00 uur in OJC Watjang, Hoofdstraat 34-B, Oirlo

Opgeven
Ouders en opvoeders kunnen zich opgeven voor één van de bijeenkomsten via [email protected]. Vermeld daarbij altijd welke avond je komt en met hoeveel personen. Belangrijk: de avonden zijn alleen voor ouders en opvoeders.

Samenwerkingsverband
Hoe doe jij dat? is een samenwerkingsverband tussen welzijnsorganisaties, de gemeente Venray, vrijwilligersorganisaties en de ouderraad van het Raayland college.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen