Inloopavond over onderzoek naar aardwarmte ; seismisch onderzoek in Venray

Foto: Seismisch Onderzoek - Pixabay.

In november vindt er een seismisch onderzoek plaats op drie openbare wegen in het westelijk deel van de gemeente Venray. Dit onderzoek maakt deel uit van een groter project in het oostelijk deel van Brabant waarbij onderzocht wordt of de bodem geschikt is voor geothermie: het onttrekken van warm water uit de diepere aardlagen om daarmee energie op te wekken.

In de gemeente Venray is het onderzoek gelegen op drie lijnen in het westelijk deel van de gemeente en loopt over (delen van) de wegen N277, Ysselsteynseweg en de Steegse Peelweg.

Verder vinden er onderzoeken plaats in de gemeente Deurne, Horst aan de Maas en Gemert-Bakel.

Geothermie Brabant houdt een inloopavond over dit seismisch onderzoek op donderdag 26 oktober in het gemeentehuis van Deurne aan de Markt 1 in Deurne. U kunt binnenlopen tussen 18.30 uur en 21.30 uur.

Aanmelding voor de inloopavond is niet noodzakelijk. Tijdens de inloopavond wordt u geïnformeerd over de aard van het seismisch onderzoek en geothermie. Vanzelfsprekend krijgt u tijdens deze avond alle gelegenheid om vragen te stellen.

Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wil Geothermie Brabant B.V. inzicht krijgen in de opbouw van de diepere ondergrond. Op basis van deze informatie kan een schatting worden gemaakt van de aanwezigheid en de omvang van potentiële mogelijkheden van geothermie. Geothermie is een van de manieren om het warmteverbruik in Nederland te verduurzamen. Bij geothermie wordt gebruik gemaakt van de aardwarmte uit de diepere bodemlagen.

Vanaf vandaag, 23 oktober staat er meer informatie op de website www.geothermiebrabant.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen