Mooder Maas start bomen kap rondom Wanssum en Blitterswijck

Foto: © Logo Mooder Maas.

Aannemerscombinatie Mooder Maas start vanaf week 49 met de kap van bomen op locatie van de nieuw te realiseren rondweg-West, in kern Wanssum en in de uiterwaard van Wanssum.

Mooder Maas voert de komende jaren tal van maatregelen uit om het gebied tussen Broekhuizen en Geijsteren te beschermen tegen hoogwater. Eén van deze maatregelen is het verlagen van de uiterwaard bij Wanssum en Blitterswijck, waardoor deze mee gaat stromen met de Maas. Een aantal solitaire bomen in de uiterwaard kunnen behouden blijven door deze verhoogd te laten staan. Een aantal bomen staan echter in nieuw te creëren geulen waar stroming gaat plaatsvinden. De bomen die de doorstroming verstoren moeten daarom worden gerooid.

Om het nieuwe tracé van de rondweg aan de westzijde van Wanssum voor september 2018 te kunnen voltooien, worden deze winter een aantal bomen gekapt. Deze bomen worden gekapt op de volgende locaties:

– Langs de N270 (Venrayseweg) ter hoogte van de aansluiting van de rondweg en voor de aanleg van de fietstunnel;

-Langs de Lange Ven kapt Mooder Maas enkele bomen waar de rondweg de weg kruist;

-Ter hoogte van de Meerlosebaan worden bomen gekapt om ruimte te maken voor de nieuwe parallelweg richting golfbaan en Geijsteren;

-Langs de Peddepoel en tussen het onverharde pad en de Nieuwlandsestraat worden bomen gekapt waar de rondweg deze locaties kruist;

– Langs de Geijsterseweg ter hoogte van Geelen beton worden vier bomen gekapt.

Op korte termijn worden tevens een aantal bomen in de kern van Wanssum rondom de jachthaven gerooid. Het gaat om bomen op het dijkje bij de havenmond van de jachthaven. Ook worden op korte termijn bomen gekapt nabij Jumbo, tankstation en de twee bomen recht voor het gebouw van de jachthaven. Bomen mogen bijna alleen gekapt worden buiten het broedseizoen van vogels. Dit betekent dat Mooder Maas komende tijd ook op andere locaties, zoals bij Ooijen en Broekhuizenvorst, nog bomen gaat kappen ten behoeve van werkzaamheden die eind dit jaar of in de loop van volgend jaar gaan starten. Vanzelfsprekend gaat Mooder Maas daarbij zorgvuldig te werk en worden niet meer bomen gekapt dan strikt noodzakelijk voor werkzaamheden. De bomenkap wordt bovendien gecompenseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen