Bjorn en Mieke brengen samen met Christel en Quinn kerstlied uit voor L1 -Voedselbankactie

Foto: © Bjorn en Mieke via Twitter.

Het Venrayse duo Bjorn en Mieke brengen samen met het Venlose duo Christel en Quinn een kerstlied uit. Een mooie samenwerking tussen beide duo’s.

Het liedje, geschreven door Quinn Warmerdam en geproduceerd door Marlstone Records wordt uitgebracht in het kader van de L1 actie ‘Samen voor de Voedselbank’. Meerdere artiesten brengen een kerstlied.

L1 organiseert dit jaar het allereerste ‘Limburgs Krisleedjes Konkoer’. De liedsjeswedstrijd loopt van 11 tot en met 21 december. Radiomakers Kris Németh en Ruud Kleinen gaat op zoek naar nieuwe Limburgse kerstliedjes met eeuwigheidswaarde.

Ze hopen dat veel artiesten en liedjesschrijvers deelnemen aan het eerste ‘Limburgs Krisleedjes Konkoer’.

‘Het Krisleedjes Konkoer’ vindt plaats tijdens de L1-actie ‘Samen voor de Voedselbank’. “We proberen voor elkaar te krijgen dat iedereen die online een voedselpakket koopt, een bestandje krijgt toegestuurd met alle deelnemende liedjes”, aldus Ruud Kleinen.

Veel regels zijn er niet tijdens de liedjeswedstrijd. De enige kaders voor schrijvers: liedjes moeten nieuw zijn, een dialectcomponent hebben en ze moeten kerstsfeer uitstralen. Coveren mag zelfs, mits er een eigen saus overheen gaat. “En we zouden het erg leuk vinden als er niet alledaagse samenwerkingen tussen artiesten ontstaan”, zo besluit Kleinen.

Op donderdag 21 december tussen 10:00 en 13:00 uur is de finale van het Limburgs Krisleedjes Konkoer, live op L1 Radio en L1 TV. Die avond wordt ook de eindstand van ‘L1 Samen voor de Voedselbank’ bekend.

Het Venlose duo Christel van Rijn en Quinn Warmerdam vormde tot voor kort met Hay Wilders het trio W-Dreej. Dit trio stopte in augustus dit jaar ermee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen